Årets største fremtidsopplevelse

Årets konferanse holdes i operahuset, og handler om de store verdenstrendene innen teknologi.
Aldri før har vi samlet så mange spennende foredragsholdere på ett sted!

For english – click here

Virksomheter står i konstant risiko for å erstattes av nye aktører, som utnytter ny teknologi, nye forretningsmodeller eller nye metoder.

Det sies at endringer er en trussel for de som oppdager dem sent og en mulighet for de som oppdager dem tidlig.

Derfor er FUTURE INSIGHT 2030 en konferanse du skal glede deg til, nettopp fordi konferansen tar for seg en rekke trender som vil endre vår fremtid.

I en verden der forretningsstrategier risikerer å bli utdatert før de iverksettes er konferansen skreddersydd for deg som ønsker å sikre din virksomhets posisjon i 2030.
Velkommen til innsikt.

Truls-berg

Truls Berg
Hovedvert og konferansier

Hovedvert for Future Insight 2030

Truls Berg er en IKT-leder med mer enn 30 års erfaring som serie gründer, investor, leder, forfatter og forretningsutvikler. Han er nå leder i Inspirator, grunnlegger av Open Innovation Lab of Norway, styreformann i Norban, og administrerende direktør i Digital Insight. Truls er også en hyppig foreleser og en hyppig spaltist i Computerworld, Nettavisen og den nettbaserte nyhetskanalen InnoMag.no.

I 2013 var han medforfatter til boken «Halvveis til fremtiden» – 5 megatrender som vil forandre Norge og verden. Han er også forfatteren av boka «informasjonshavet – en overlevelsesguide for morgendagens kunnskapsmedarbeider» som ble utgitt i 2008.

Alfred Tolle
Wisdom Together

The Future of Leadership – where are we heading
Les mer her

Alfred er grunnlegger og leder av den ideelle organisasjonen, Wisdom Together, som arbeider for å fremme fred, velstand og en bærekraftig verden.

Wisdom Together har initiert en rekke regionale overordnede plattformer, konferanser, workshops og leder-seminarer for å fremme dialog, transformasjon og endringsinitiativ som favner et helhetlig perspektiv. Alfred støtter selskaper som coach og konsulent i endringsprosesser som skal sikre bevisst ledelse og meningsfylt vekst.

Alfred ble medlem av Googles EMEA HQ i Dublin, Irland, i 2011, før han var administrerende direktør for Lycos i Boston, direktør for Bertelsmann online i Asia / Japan og styremedlem i Daum Communication i Korea.

Paul Iske
University Maastricht

New combinations, new innovations!
Les mer her

Paul Iske er professor ved School of Business and Economics, ved Universitetet i Maastricht i Nederland, hvor han underviser i åpen innovasjon og forretningsutvikling.

Han grunnla Institute of Brilliant Failures, hvor misjonen er å redusere frykt og dyrke viktigheten av å eksperimentere og dele erfaringer fra initiativer som ikke oppfyller forventningen.

Paul er en anerkjent foredragsholder og konsulent innen innovative, bærekraftige og smarte forretningsmodeller.

Carlo van de Weijer
Fellow Singularity University

Future of mobility
Les mer her

Carlo van de Weijer har en mastergrad i maskinteknikk fra TU Eindhoven og en doktorgrad med æresbevisning fra TU i Graz. Han har bred erfaring fra bilindustrien med bl.a. ledende stillinger hos Siemens og TomTom.

For tiden er han direktør for det strategiske området Smart Mobility ved Eindhoven University of Technology. Han er rådgiver for departementer og næringer rundt om i verden innenfor fremtidens mobilitet og er medlem av styret i flere høyteknologiske bedrifter og start-up’s.

Han er en internasjonal foredragsholder med fokus på eksponentiell teknologi og fremtidsteknologi, blant annet som fakultetsmedlem hos det Silicon Valley basert Singularity University.

Jørn Lyseggen
Grunnlegger Meltwater

The Future of Executive Decision Making
Les mer her

Jørn Lyseggen er grunnlegger av Meltwater, som han startet med $ 15.000 i Norge i 2001. Selskapet er nå en global aktør innen medieovervåkning med 60 kontorer på 6 kontinenter og over 25 000 bedriftskunder. Meltwater var Jørns fjerde oppstartsvirksomhet.

Han startet sin karriere som forsker innen kunstig intelligens. I 2016 lanserte han Shack15, en hub for datavitenskap og en samarbeids-arena i London hvor ambisjonen var å skape et globalt nettverk for å fremme neste generasjon av start-up’s.

Jørn er en aktiv filantrop og i 2008 begynte han Meltwater Entrepreneurial School of Technology (MEST), en videregående skole for opplæring og utvikling av afrikanske entreprenører, og et pan-afrikansk nettverk av tech-inkubatorer som omfatter Ghana, Nigeria, Kenya og Sør-Afrika.

Anne Cathrin Haueng
Director Deloitte

Bold ambitions to breakthrough value
Les mer her

Anne Cathrin har solid erfaring som konsulent og strategisk rådgiver med mer enn 20 års erfaring med programmer innenfor forretningstransformasjons. Hun er en erfaren rådgiver som har jobbet med store bedrifter innen både offentlig og privat sektor. Hovedsakelig har hun jobbet med komplekse strategi- og transformasjonsprogrammer i grensesnittet mellom strategi, prosess, mennesker og systemer.

Hun har en PhD fra NHH i strategi og ledelse med vekt på strategiske transformasjonsprosesser. Nylig har hun utgitt en bok om strategiske endringsprosesser (Fagbokforlaget, 2016) i samarbeid med sin tidligere kollega ved NHH professor Inger Stensaker.

Candace Johnsen
President EBAN

The Future of Investing / The Future of building new growth companies
Les mer her

Candace har vært med på å stifte SES, verdens førende satellittgruppe og er arkitekten bak SES Global.

Hun har også grunnlagt ulike selskaper som Loral Cyberstar-Teleport Europe – Europas første uavhengige private grenseoverskridende satellittkommunikasjonsnettverk, og Europe Online -verdens første internettbaserte onlinetjeneste.

Under hennes presidentskap i EBAN har hun vært med å på å stifte MBAN – Middle East Business Angel Network og ABAN – African Business Angel Network.

Candace er også president for tre investeringsfond og er grunnlegger av Global Telecom Women’s Network (GTWN), Global Board Ready Women (GBRW) og VATM – den tyske sammenslutningen av private telecom operatører.

Hans van Grieken
Deloitte EMEA

What does Nordic Digital DNA look like and how can you futureproof your Technology Capabilities accordingly
Les mer her

Hans van Grieken er leder for Technology Research & Insights hos Deloittes globale CIO-program i Europa, Midtøsten og Afrika.

I denne rollen bidrar han til å forme Deloittes globale forskningsagenda. I tillegg til å bistå klienter er Hans også en anerkjent foredragsholder innen temaet digital DNA, digital transformasjon og innovasjon.

Hans er i tillegg en Fellow av Deloitte Center for the Edge, som hjelper toppledere å nyttiggjøre nye muligheter i grenselandet mellom forretning og teknologi. I begge roller hjelper Hans ledere med å forstå de teknologidrevne endringene som former vår forretningsverden og identifisere langsiktige muligheter.

Hans er også gjesteforeleser ved Nyenrode Business School om temaet digital disrupsjon og innovasjon.

arne-mjøs

Arne Mjøs
Konsernsjef Itera

Towards the new platform economy
Les mer her

Arne Mjøs er konsernsjef i Itera, som han startet i 1995. I dag er Itera et nordisk, børsnotert konsulentselskap med 500 ansatte i fem land og full bredde av tjenester innen digitalisering. Itera er tuftet på tverrfaglighet og innovasjon, og ble i 2017 kåret til ett av Norges fem mest innovative selskaper – uansett bransje.

Arne Mjøs’ lederfilosofi er å ha en flat, dynamisk organisasjon med gode ledere og medarbeidere med stort spillerom. Slik kan han som toppleder benytte 70-80% av sin tid på strategiske kunder og partnere, og har dermed svært god innsikt i trender, teknologi og nye forretningsmodeller på tvers av bransjer.

Arne Mjøs vant Rosingprisen i kategorien «Årets toppleder» i 2016.

karl-mehta

Karl Mehta
CEO EdCAST

Future Insight – Future Learning: How digital media are reshaping education and work life
Les mer her

Karl er seriegründer, investor, ingeniør, forfatter og offentlig tjenestemann med over 20 års erfaring som grunnlegger, leder og investor bak teknologiselskaper, både i USA og internasjonalt.

Karl kom til USA fra India med en BA i elektroteknikk og mange ideer i bagasjen. I dag er han grunnlegger og administrerende direktør i EdCast, et sosialt kunnskapsnettverk som driver sosial, mobil og skybasert læring for førstledende institusjoner, bedrifter, regjeringer og non-profit organisasjoner, som har startet samtidig med selskaper som Coursera, Udacity og Udemy.

EdCast’s liste over brukere og nettverk vokser, og det inkluderer nøkkeluniversiteter som MIT, Stanford, UC Berkeley og Columbia, samt organisasjoner som FN.

Tom Georg Olsen
Medgründer Miles AS

Trust is a must!
Les mer her

Tom Georg Olsen er konserntjener, styreformann og medstifter av Miles AS i Norge.

Han har en MSc i Electronic Computer Systems fra University of Salford, Storbritannia. Han er en kvalifisert  gjesteforeleser ved London Business School, Norsk Handelshøyskole og BI og en anerkjent foredragsholder på konferanser, for lederteam og en personlig mentor for flere ledere.

Miles har vunnet prisen for beste arbeidsplass i Norge to ganger, og har blitt rangert nr.2 i Europa blant mer enn 1000 selskaper. Både i 2016 og 2017 har Miles blitt rangert som et av Norges mest innovative selskaper av juryen i innovasjonsmagasinet InnoMag.

Johan-skøld

Johan Sköld
Head of Growth, Chalmers Ventures

Disrupt the dinosaurs – How to save or kill a large enterprise
Les mer her

Johan Sköld er serieentreprenør og en av Sveriges fremste eksperter innen tjenesteleverandør-utvikling og faktbasert forretnings utvikling. Han har hatt sentrale roller i konsernledelsen i større selskaper som Knowit og Epsilon og har vært med på å grunnlegge ikke mindre enn 27 ulike selsaper.

Johan er idag Head of Growth på Chalmers Ventures i tillegg til å være forfatter og en populær foredragsholder med over 100 oppdragsgivere, bl.a Chalmers University, M-gruppen, Executive Management institute og Handelshøyskolen i Stockholm.

Steffen Syvertsen
EVP Agder Energi

Steffen Syvertsen er ansvarlig for flere forretningsområder som EVP for Energy Management & Trading (EMT) i Agder Energi.

Selskapene i forretningsområdet EMT har til hensikt å bidra til det grønne skiftet ved å selge ren energi, tilby fleksible løsninger som optimaliserer desentralisert produksjon.

Fleksibilitet tilbys ved å akselerere eller senke produksjonen basert på forbruk. Steffen har et sterkt fokus på strategi, M & A og innovasjon og har vært ansvarlig for flere transaksjoner i energimarkedet sammen med partnere i Open Innovation Lab of Norge.

pic. victoria Landmark

Victoria Fearnly Landmark
CEO Enfo

Victoria Fearnly Landmark er administrerende direktør i Enfo, et selskap som innoverer og utvikler nye forretningsmodeller og avanserte løsninger for energiledelse og Smart Grid markeder. Hun har en MSc i industriell økonomi og teknologiledelse fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Hun har spesialisert seg i operasjonelle forsknings- og energimarkeder. I hennes masteroppgave studerte og modellerte hun økonomiske og tekniske løsningene for aggregater i et smart nettmarked.

Victoria har også jobbet som seniorkonsulent ved EY, hvor hun primært jobbet i energisektoren. Hun har tidligere også jobbet for Shell og Fred Olsen. Hennes prosjekterfaring omfatter operasjonelle forbedringer, strategier for smart måling og innkjøp, samt prosjektledelse.

Matts Johansen
CEO Aker BioMarine

Innovation myth busters
Les mer her

Before being named the CEO in 2015, Matts was the COO of Aker BioMarine. As the CEO, Matts is on a mission to improve human and planetary health.

Prior to joining Aker BioMarine in 2009, he was the CMO at Telefonica O2.

Oddgeir-Tveiten

Oddgeir Tveiten
Future Learning Lab

Future Insight – Future Learning: How digital media are reshaping education and work life
Les mer her

Oddgeir Tveiten, PhD er professor i medievitenskap ved Universitetet i Agder, leder av World Learning Summit, og medgrunnlegger av Future Learning Lab. Hans forskning omfatter ulike aspekter av kommunikasjon, teknologi og sosial endring.

I undervisning fokuserer han på ulike aspekter av globalisering, kulturstudier og politisk kommunikasjon. Han har undervist i journalistikk og mediefag i Uganda, Etiopia og Island.

Som Fulbright-lærer og mottaker av flere akademiske priser besøker han Silicon Valley ofte hvor han driver workshops i samarbeid med kollegaer ved Stanford University, rettet mot nordiske kollger, PhD-studenter og entreprenører i EdTech-sektoren.

Keith Devlin

Keith Devlin
Professor Stanford

Future Insight – Future Learning: How digital media are reshaping education and work life
Les mer her

Keith Devlin er medstifter og administrerende direktør i Stanford Universitys H-STAR institutt, en medstifter av Stanford Media X Research Network, samt seniorforsker ved CSLI. Han er World Economic Forum Fellow, en stipendiat fra American Association for Science Advance, og stipendiat fra American Mathematical Society.

Hans nåværende forskning er fokusert på bruk av ulike medier for å undervise og formidle matematikk til ulike målgrupper. I denne forbindelsen er han også medstifter og president for et pedagogisk teknologiselskap, BrainQuake, som utvikler videospill for matematikkinnlæring. Han arbeider også med utforming av informasjons- / resonnement systemer for intelligensanalyse.

June-breivik

June Breivik
Kulturtanken

Future Insight – Future Learning: How digital media are reshaping education and work life
Les mer her

Juni Breivik er en internasjonal foredragsholder og ekspert innenfor teknologi og læring. Hun har lang erfaring fra utdanningssektoren, har vært prosjektleder for digitalisering av videregående opplæring og ledet utviklingen for e-læring på BI.

Hun var medlem av verdens første regjeringskomité som så på effekten av online-læring på høyere utdanning. I tillegg er hun sakkyndig rådgiver til Teknologirådets satsing innenfor livslang læring og teknologi.

Breivik har skrevet boken Læring i den digitale tidsalderen.

Rikke-Høvding

Rikke Eckhoff Høvding
Administrerende direktør NVCA

Rikke Eckhoff Høvding sluttet seg til NVCA som administrerende direktør i november 2015. Hun har jobbet med aktive eierfond siden2008 da hun dekket de nordiske markedene som redaktør og journalist for bransjebladet unquote.com.

Hun har tidligere vært leder for corporate affairs-avdelingen hos fond investor Argentum Asset Management, og har også jobbet som konsulent for PR og kommunikasjonsselskapet Burson-Marsteller.

FLERE FOREDRAGSHOLDERE LEGGES TIL FORTLØPENDE – FØLG MED

Den Norske Opera og Ballett

Kirsten Flagstads Plass 1

12. Juni

08:00 – 12:00

Konferanse
3.950,- Early bird 2.950,-

10 VIP bedriftsbilletter
28.000,-

Studenter
1.950,-

Begrenset antall plasser – Vær rask!

Hovedpartner

Hovedpartner

itera_logo

Partner

Partner

SeedForum

FUTURE INSIGHT 2030 er sponsor for SEED Forum Global

Med ditt deltakerbevis for FUTURE INSIGHT 2030 får du derfor tilgang på hele SEED Forums arrangement i Operaen samme dag: 111 pitcher, speed-dating-område, egen matchmaking app, Gala-showet i sal 1 fra 18.00 – 20.00 med awards etc. og networking i foajeen på kvelden.

PROGRAM

12th June, SEED FORUM GLOBAL, Oslo Opera House (and beyond)

Future Insight 2030

Dørene åpner 08:30

Main Stage
Klikk her for utfyllende program

08:30 – Opening
08:39  – Prime minister Erna Solberg

08:40 – Future of mobility
Carlo van de Weijer, Singularity University

09:00 – Viewpoints -Bold ambitions to breakthrough value
Anne Cathrin Haueng, Director Deloitte

09:09 – Disrupt the dinosaurs – How to save or kill a large enterprise
Johan Sköld, Chalmers Ventures

09:24 – Viewpoints
Steffen Syvertsen, Agder Energi med Victoria Fearnley Enfo

09:33 – The Future of Executive Decision Making
Jørn Lyseggen, Founder & CEO, Meltwater

09:48 – Viewpoints from Norway’s most innovative company2017–Innovation Myth busters
Matts Johansen, CEO, Aker BioMarine

09:48 – BREAK

10:17 – The Future of Leadership –where are we heading?
Alfred Tolle, Founder Wisdom Together

10:32 – Trust is a must!
Tom Georg Olsen, Founder & CEO Miles AS

The future of investing
Candace Johnson, President EBAN

10:41 – Future Insight – Future Learning!
Karl Metha CEO, EdCAST and Keith Devlin, Professor, Stanford
Panel led by June Breivik, Kulturtanken & Oddgeir Tveiten, Future Learning Lab

11:08 – The Future of Investing
Candace Johnson, President EBAN

11:20 – Viewpoints
Rikke Høvding, Adm. Dir. NVCA

11:27 – What does Nordic Digital DNA look like and how can you futureproof your Technology Capabilities accordingly
Hans van Grieken, Technology Research & Insights Leader, Deloitte EMEA

11:42 – Towards the new platform economy
Arne Mjøs, founder and CEO, Itera

New combinations, new innovations!
Paul Iske, Professor, University Maastricht

12:03 – Closure
Truls Berg

SEED FORUM GLOBAL

11:30

Doors Opening

12:00

Count-down for take off

Opera Lobby

13:00

111 Pitches

Opera Lobby

13:00

Money talks
Speed dating

Mezzanine 1

13:00

VIP Lounge

Mezzanine 2

14:00

VIP Lounge

Mezzanine 2

14:00

Reverse Pitches

Formidlingssenteret

17:00

Newtworking Extreme

Opera Lobby

18:00

Gala Show
SEED FORUM birthday party & award ceremony

Main Stage

20:00 – 23:00

Future Insight 2030British Evening Surprise

Opera Lobby

Late Night SEED FORUM, powered by grunderklubben – SALT